Minerit și EnergieStirile Zilei

Deputat: Ministrul Energiei se simte cu musca pe căciulă, de aceea nu vine la Gorj

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, își amână vizita în Gorj, după ce a anunţat că va fi prezent, luna acesta, la Rovinari, la aniversarea a 50 de ani de la punerea în funcţiune a termocentralei. Deputatul Radu Miruţă, preşedintele USR Gorj, crede că motivele principale au legătură cu condiţiile dificile de lucru din Complexul Energetic Oltenia.

„Ministrul Energiei se simte cu musca pe căciulă, de aceea nu vine la Gorj. Știe prea bine că tot ce am pus noi, cei de la USR, în moțiunea simplă la adresa sa este adevărat. Că a fost salvat la vot de către PSD – cei cărora le plasează clientela în diferite structuri, pentru asta ar fi bine să răspundă cândva în fața legii, iar instituțiile abilitate să-și facă datoria.

Știe că a mințit când a spus că sunt ZERO cazuri de accidente de muncă în Gorj. Știe că, de 3 ani de zile, subminează sistemul energetic național, doar scoțând capacități de producție și neintroducând nimic. De 3 ani de zile, cu el ministru, cel mai longeviv, România a pierdut 25% din capacitatea de producție a energiei electrice.

Păi, ce subminare poate fi mai mare decât aceea de a nu aplica legi care vin în sprijinul minerilor și energeticienilor și de a găsi pretexte mereu pentru a nu crește salariile acestor oameni care muncesc din greu și care, destui, mor la vârste fragede tocmai din cauza deciziilor proaste pe care ministerul, conducerea CEO le iau privind asigurarea unor condiții decente de lucru pentru acești oameni. Se îmbolnăvesc oamenii de inimă, fac AVC-uri din cauza iresponsabilității voastre și unii mai aveți tupeul să tratați toate aceste lucruri cu ignoranță” spune Miruţă.

Deputatul îi transmite multă sănătate lui Gheorghe Popescu, mașinistul de 50 de ani de la Cariera Tismana, care a suferit, săptămâna trecută, un AVC la locul de muncă, dar şi electricianului căzut duminică de la înălțime, la Cariera Jilţ Nord.

„Fie și numai pentru acești oameni, ministrul Virgil Popescu ar fi trebuit să vină de urgență la CEO și să-și asume, fie și în ceasul al 12-lea, un nou mod abordare a problemelor zilnice cu care se confruntă lucrătorii din cariere și termocentrale. Dar, pentru contractele de reparații fictive din CEO? Nu mai așteptați noi victime ca să începeți să faceți ceva!” mai spune Miruţă.

Comment here