Ultima Ora

20:05 Produs retras de la comercializare de Lidl

Lidl retrage de la comercializare un nou lot din produsul ”Nuggets cu pui”, întrucât nu se poate exclude prezenţa bacteriei salmonella. Produsul poate fi retrurnat în magazine.

”Producătorul GEKA recheamă preventiv produsul ”Culinea Nuggets cu pui 500 g” cu termenul de valabilitate 06.02.2025, din lotul cu numărul ED06.02.2024 049502204849, cu suspiciune de prezenţă Salmonella”, este anunţul postat pe site-ul ANSVSA.

Potrivit sursei citate, în cazul lotului vizat, nu poate fi exclusă prezenţa bacteriei salmonella.

”Salmonella poate declanşa boli gastrointestinale severe. La anumite grupuri de persoane (tineri, bătrâni, gravide, imunodeprimate) poate provoca simptome grave. Prin urmare, clienţii nu trebuie să consume sub nicio formă produsul care face obiectul acestei rechemări. Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, producătorul GEKA şi Lidl România au reacţionat fără întârziere şi au retras acest produs de la vânzare”, se mai arată în anunţ.

Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită chiar şi fără prezentarea bonului fiscal. În 15 martie, Lidl rechema un alt lot din acelaşi produs, din cauza aceleiaşi probleme.