Ultima Ora

20:05 Gorj: Cum va funcționa centrul de vaccinare mobil

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj a anunţat, miercuri, cum va funcționa centrul mobil de vaccinare anti-COVID-19 în județ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim, persoanele care au un acces limitat la un centru de  vaccinare, sau pentru care deplasarea la un centru de vaccinare este dificilă, vor avea acces la centrul de vaccinare mobil. Vaccinul anti- COVID-19 ajunge în Gorj pe 4 ianuarie. Primele  vaccinate vor fi cadrele medicale.

”Centrul de vaccinare mobil asigură vaccinarea persoanelor care au un acces limitat la un centru de  vaccinare, cum sunt cele din căminele de îngrijire pe termen lung, din centrele de îngrijire sau personalul esenţial din anumite instituţii, pentru care deplasarea la un centru de vaccinare este dificilă, precum şi pentru alte categorii de populație care au un acces limitat la centrele de vaccinare, cum se întâmplă în anumite localităţi din mediul rural, unde deplasarea către un centru de vaccinare se face cu dificultate. În functie de situațiile apărute, ne adaptăm”, a declarat Florin Chisim.

Comment here