Ultima Ora

20:05 CE Oltenia: Campanie GRATUITĂ de testare pentru Hepatita C

În luna februarie, graţie unui program derulat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, angajaţii CE Oltenia vor putea fi testaţi gratuit pentru Hepatita C, a anunţat, în presa locală, Ion Ruşeţ, consilier al managerului companiei.

„Desfășurăm un program cu Universitatea de Medicină din Craiova. De la jumătatea lunii februarie, desfășurăm un program de verificare a salariaților cu privire la prezența virusului hepatic C. Bineînțeles, în cadrul programului, vor fi incluși doar salariații care doresc acest lucru. Vom demara acest program, susținut din fonduri europene. Pe lângă analizele de depistare a virusului Hepatitei C, intră și controalele medicale anterioare și inclusiv tratarea eventualilor pacienți. Programul este adresat tuturor angajaților. Noi o să le transmitem o informare în acest sens. Se vor lua probe la cabinetul medical din cadrul unității. Totul este gratuit, costurile fiind suportate din fondurile europene“, a spus Ion Rușeț.

„Va fi o acțiune în care Universitatea de Medicină din Craiova va colabora și cu Medservmin. Este un program pe care Universitatea de Medicină l-a implementat și la Uzina Ford Craiova, la Uzinele Dacia Pitești și la Alro Slatina“, a mai precizat Ion Rușeț.

Comment here