Ultima Ora

20:04 Ministerul Lucrărilor Publice, primul calup de plăți pe PNDL1 și PNDL2

Ministerul Lucrărilor Publice a efectuat, vineri, primul “calup de plăţi” aferente PNDL 1 şi PNDL 2 către unităţile administrativ-teritoriale, fiind plătite 558 de milioane de lei pentru 830 de cereri, dintr-un total de 1.005.

“Astăzi, Ministerul Lucrărilor Publice a efectuat primul calup de plăţi. (…) Au fost analizate 1.005 cereri de plată, au fost plătiţi 558 de milioane de lei, iar reţinuţi la plată 94 de milioane de lei (…) pentru PNDL 1 şi PNDL 2. Lucrăm în continuare, (…) au fost plătite 714 cereri de plată la Anexa 4, 27 au fost refuzate, 9 au fost retrase, 48 – retur. Deci, din totalul de 1.005 cereri, au fost plătite 830 de cereri. Din totalul de 558 de milioane de lei au fost reţinuţi la plată 95,7. Plăţile vor continua şi săptămâna viitoare. Primul calup de plăţi a cuprins cererile depuse în cadrul ministerului după data de 23.09.2019 – 11.10.2019”, a declarat ministrul Ion Ştefan, în cadrul celei de a doua şedinţe de Guvern de vineri, întrebat de premierul Ludovic Orban dacă are o analiză preliminară în privinţa cererilor venite din partea UAT-urilor pentru plăţile pe PNDL.

Ministrul a arătat că, în urma controalelor efectuate, “situaţia din teren nu corespundea cu situaţia de lucrări şi cu facturile emise”. Ion Ştefan a precizat că, joi şi vineri, la nivelul MLPDA au fost transmise din partea prefecturilor toate solicitările UAT-urilor privind cereri de plată.

“UAT-urile din România au solicitat Ministerului Lucrărilor Publice o sumă importantă. Ministerul nostru lucrează la o evaluare, aşa cum am stabilit în şedinţa de Guvern. (…) Sunt, într-adevăr, primite la minister şi câteva cheltuieli de altă natură decât… “, a spus ministrul.

Premierul i-a cerut lui Ion Ştefan ca, până luni-marţi, când va fi adoptată Hotărârea de Guvern privind fondurile alocate pentru plăţile aferente PNDL, să facă o verificare cât se poate de serioasă a solicitărilor formulate de UAT-uri, astfel încât alocările de la Guvern să fie doar pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare absolut necesare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here