Ultima Ora

20:03 Afacerist celebru, din nou după gratii

Omul de afaceri Dan Radu Floarea a ajuns, din nou, după gratii, în Penitenciarul Târgu-Jiu, după ce Curtea de Apel București l-a condamnat, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru spălare de bani.

“La data de 22 noiembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat, pe raza municipiului Târgu-Jiu, un bărbat de 60 de ani, din municipiu, pe numele căruia Tribunalul București a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani și 6 luni, pentru săvârşirea infracțiunii de spălare de bani. Bărbatul a fost încarcerat de poliţişti la Penitenciarul Târgu-Jiu”, a declarat Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, conform gorjeanul.ro.

La finalul lunii octombrie, presa locală relata că Judecătoria Târgu-Jiu a acceptat cererea afaceristului de eliberare condiţionată. Dan Radu Floarea a fost trimis în judecată în anului 2017, de procurorii DNA, alături de un alt om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor în formă continuată.

”În perioada 2004-2005, directorul general al SC ELECTRICA SA a dispus funcționarilor din subordine efectuarea de achiziții publice de echipament individual de protecție și echipament de lucru în valoare totală de 147.506.85 lei (fără TVA) de la o societate comercială reprezentată de inculpații Floarea Radu Dan și Măruță Dumitru Ion. Echipamentele respective au fost achiziționate la un preț supraevaluat, fără a exista necesitatea efectuării acestor achiziții și cu încălcarea prevederilor legale. Ulterior, cei doi inculpați, cunoscând că sumele de bani provin din comiterea unor infracțiuni, pentru ascunderea și disimularea provenienței ilicite a folosului patrimonial obținut ca urmare a derulării relațiilor comerciale între SC Tech Safety SA și Electrica SA (în valoare de 4.173.090 lei), au efectuat mai multe operațiuni de schimbare și transferare a bunurilor mobile obținute în mod ilicit (contracte de vânzare cumpărare imobile, plata unor servicii neprestate în realitate etc.). În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpaților. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Amintim că, anterior, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților pentru săvârșirea unor infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, alături de un director general Electrica SA, un director SISE Moldova și de un consilier în cadrul Administrației Prezidențiale”, se precizează în rechizitoriul Direcției Naționale Anticorupție.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here