Ultima Ora

20:02 Vîlceanu: Proiectul susținut de unii angajați CEO, acum, nu este cel pe care eu l-am depus în urmă cu mai bine de un an

Deputatul PNL Dan Vîlceanu spune că, în acest moment, prioritățile Complexului Energetic Oltenia sunt obținerea banilor pentru certificatelor de CO2, prelungirea condițiilor de muncă deosebite și să obținem avizul pentru planul de eficientizare a CEO, care permite nu doar continuarea, ci și dezvoltarea activității.

“Apar în fiecare zi știri despre proiectul de pensionare anticipată a angajaților de la CE Oltenia. Au fost relatate pe larg și opiniile salariaților care își doresc acest proiect, îi înțeleg. Comunic cu angajați de la CEO în fiecare zi și le explic de ce acest subiect este tratat greșit, ba chiar se dezinformează, și că este esențial:

– Să obținem banii pentru certificatele carbon

– Să obținem prelungirea condițiilor de muncă deosebite

– Să obținem avizul pentru planul de eficientizare a CEO, care permite nu doar continuarea, ci și dezvoltarea activității.

Mai spun o dată. Proiectul pe care-l susțin unii angajații CEO acum nu este proiectul pe care eu l-am depus în urmă cu mai bine de un an. Eu propuneam condiții speciale pentru cei care lucrează în condiții grele, ori acest proiect aflat acum în discuție presupune achitarea retroactivă a contribuțiilor, ceea ce este o povară imposibil de gestionat de CE Oltenia. Nu poate plăti acești bani, ceea ce înseamnă că oamenii tot nu pot beneficia de pensionare. Ori dacă plătește înseamnă închiderea companiei. De această lege ar beneficia 3.000 de oameni, iar la CEO lucrează 12.000, plus alte câteva mii la prestatori. Eu nu vreau închiderea CEO. Eu nu refuz să susțin cauza oamenilor, ci refuz să le spun că se poate ce nu se poate. Între timp, mă concentrez pe obținerea fondurilor pentru plata certificatelor carbon pentru Complexul Energetic Oltenia. Este urgent!”, a notat, pe pagina pe socializare, liderul PNL Gorj.

Comment here