Ultima Ora

20:02 Indicele de infectare, depăşit. Restricţii în Târgu-Jiu, Novaci şi Albeni

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a dispus, marţi, restricţii în oraşele Târgu-Jiu şi Novaci, acolo unde indicele de infectare cu noul coronavirus a depăşit 1,5%. La Novaci, unde indicele a ajuns la 3,52, sunt suspendate, timp de două săptămâni, activităţile cu publicul în interiorul restaurantelor, barurilor sau sălilor de jocuri de noroc, în timp ce la Târgu-Jiu, unde indicele de infectare este mai mic, se permite accesul în limita a 30% din capacitatea spaţiului. Restricţii ca la Târgu-Jiu sunt impuse şi în comuna Albeni, unde indicele de infectare este de 2,48%

“Azi, 20 octombrie 2020, în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj, în urma analizelor privind incidența cazurilor pe localități din ultimele 14 zile efectuate de către Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj și Direcția Publică de Sănătate Gorj, a fost adoptată Hotărârea nr. 35, prin care, s-au hotărât următoarele:
 Având în vedere că a fost depășită valoarea indicelui de incidență de 3/1.000 de locuitori în Oraşul Novaci (3,52), pentru perioada 21.10.2020, ora 00:00 – 03.11.2020, ora 24:00, se dispun următoarele măsuri:

  1. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.
  2. Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.
  3. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.
  4. Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.
  5. Se impune purtarea obligatorie a măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.
  6. Se impune suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența “față în față” din unitățile de învățământ și desfășurarea cursurilor în sistem online.

 Având în vedere că valoarea indicelui de incidență este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori în Municipiul Târgu-Jiu (1,52) şi localitatea Albeni (2,48), pentru perioada 21.10.2020, ora 00:00 – 03.11.2020, ora 24:00, se dispun următoarele măsuri:

  1. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06:00-23:00.
  2. Se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
  3. Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.
  4. Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00.

În permanență, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj în cooperare cu Direcția Publică de Sănătate Gorj efectuează analize privind incidența cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, la nivelul localităților din județul Gorj, anumitor zone cu risc epidemiologic, precum și la nivelul unităților școlare și a instituțiilor publice, urmând a fi propuse, analizate și adoptate măsuri de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus în funcție de evoluția epidemiologică. Facem încă o dată apel la cetățeni să respecte regulile și recomandările făcute de autorități, pentru ca, împreună, să reușim diminuarea efectelor acestei pandemii” se arată într-un comunicat de presă.

Comment here