Ultima Ora

20:02 Drog folosit de triburile din Amazon, la şedinţele de şamanism ale șefului serviciului secret al Ministerului de Interne

Gelu Oltean, fost şef al DGIPI, organiza împreună cu iubita lui, Vanessa Youness, şi cetăţeanul britanic Thomas Lishman şedinţe de şamanism la care participau zeci de persoane, unde se consumau droguri, respectiv o băutură tradiţională folosită de triburile din Amazon, care provoacă viziuni şi halucinaţii.

Gelu Oltean, Vanessa Youness şi Thomas Lishman au fost arestaţi preventiv, duminică, fiind acuzaţi de punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, a unui local pentru consumul ilicit de droguri şi desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc.

Vanessa Amal Youness a devenit cunoscută în spaţiul public după ce a fost trimisă în judecată de DNA într-un dosar legat de licenţele Microsoft, în care este acuzată că ar fi primit 1 milion de euro, după ce ar fi promis că va interveni pe lângă un înalt demnitar pentru aprobarea unor documente ce priveau licenţele utilizate de Ministerul Educaţiei în şcoli.

Conform documentelor aflate la dosarul deschis de DIICOT, două companii globale internaţionale organizează pe teritoriul României retreaturi prin intermediul unor facilitatori, care au ca scop oficial declarat terapia integrativă dinamică de grup pentru evoluţia interioară în cadrul unor ceremonii spirituale sub coordonarea unui/unor shamani, unde se prepară şi se consumă Ayahuasca, un amestec din Chacruna (conţine DMT – drog de mare risc), plantă ce generează viziuni şi halucinaţii şi viţa de Ayahuasca, amestec de ierburi folosit în trecut în scopuri religioase şi şamanice în bazinul amazonian.

Pe 4 decembrie, poliţişti de la DCCO Braşov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că persoane neidentificate organizează, pe raza judeţului Dâmboviţa, diverse ceremonii spirituale în care se consumă droguri şi se desfăşoară ritualuri cu Ayahuasca. Din informaţiile poliţiştilor, cetăţeanul britanic Thomas Ivor Mowbray Lishman urma să coordoneze în România, în perioada 13-15 decembrie, împreună cu Vanessa Youness, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu Ayahuasca.

Pentru participarea la evenimentul din România, participanţii trebuiau să plătească suma de 550 de euro de persoană, dacă acceptă să fie cazaţi în camere pentru două persoane, sau 1.100 de euro de persoană, dacă participantul doreşte să fi cazat singur. În România, evenimentul urma să se desfăşoare în localitatea Răcari, sat Stăneşti, judeţul Dâmboviţa, într-o clinică deţinută de Vanessa Youness.

Unul dintre participanţii la şedinţa de şamanism le-a relatat procurorilor că, pe 13 decembrie, în jurul orei 17,00, s-a prezentat la recepţia clinicii, unde a primit şi a completat un formular cu date personale şi un formular de donaţie pentru suma de 550 euro, care reprezenta, în realitate, taxa de participare (achitând cash suma de 300 euro şi 1.200 lei). În jurul orei 20,00, a avut loc un ritual tradiţional coordonat de Thomas Lishman şi toţi participanţii au primit asigurarea că, pe teritoriul României, consumul de Ayahuasca este legal, prin intermediul clinicii deţinute de Vanessa Youness. Fiecare participant, inclusiv Gelu Oltean şi Vanessa Youness, a primit aproximativ 20 ml de ceai preparat din Ayahuasca într-un pocal din metal şi a băut tot conţinutul.

Martorii care au dat declaraţii în dosar au arătat că Gelu Oltean era implicat în desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor, în cadrul evenimentelor organizate de prietena sa, Vanessa Youness, cu care are o relaţie consimţită şi locuiesc împreună de mai mulţi ani. O femeie le-a spus procurorilor că în septembrie 2019 s-a întâlnit, în Peru, cu Gelu Oltean şi Vanessa Youness, iar din luna octombrie 2019 a devenit colaborator voluntar în cadrul clinicii.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here