Ultima Ora

20:02 Cosmin Popescu: Starea studentei este bună. Analizele vor pleca la “Matei Balş”

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a verificat, luni seară, starea studentei Universităţii “Constantin Brâncuşi”, revenite din Italia şi internate după ce i-a venit rău la cursuri. Tânăra a fost internată la Secţia Boli Infecţioase.

“Starea studentei este una bună. Temperatura a scăzut, are 36,2. Analizele vor pleca la Institutul “Matei Balş”” a declarat preşedintele CJ Gorj la un post local de televiziune.

Sute de studenți ai Universității “Constantin Brâncuși” au fost evacuați, luni, din clădirea din Debarcader după ce o studentă întoarsă recent din Italia s-a prezentat la medic pentru că era bolnavă. Tânăra a venit de dimineață la cursuri, iar ulterior s-a dus la medicul universității. Colegii săi au văzut-o că purta mască de protecție și, inițial, nu au intrat în panică. Studenta, care prezenta simptomele unei răceli, a mers la medicul universității, dr. Ionuț Pantiș alertând autoritățile sanitare, după ce a aflat că tânăra revenise în țară din Nordul Italiei. Decanul Monica Bica a declarat că evacuarea studenților s-a impus ca urmare a protocoalelor stabilite pentru astfel de situații. Studenții oricum au început să plece singuri acasă, când au văzut ambulanța și medicii echipați în costume speciale de protecție.

Comment here