Ultima Ora

20:01 Merkel a ieşit din carantină și a revenit la guvern

Cancelarul german Angela Merkel a ieşit, vineri, din carantina de 14 zile la domiciliul său din Berlin şi a revenit la birou, după trei teste negative la noul coronavirus, a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert.

„Cancelarul se întoarce astăzi la locul de muncă”, dar va continua să conducă Germania prin audio şi videoconferinţă, a precizat Steffen Seibert, în cadrul unei conferinţe de presă.

Şefa executivului german, care are 65 de ani, a decis singură, pe 22 martie, să se autoizoleze, după ce a fost în contact cu un medic testat pozitiv. Ulterior, Angela Merkel a făcut trei teste pentru detectarea noului virus, toate ieşind negativ, dar a rămas izolată acasă până la sfârşitul perioadei de 14 zile.

Merkel se bucură de o creştere de popularitate, de la începutul epidemiei, germanii declarându-se mulţumiţi de modul în care a gestionat situaţia creată de virus în această ţară, unde rata mortalităţii este inferioară celei din alte state europene, notează AFP.

Vineri, institutul Robert Koch, responsabil cu monitorizarea epidemiilor, a anunţat că măsurile restrictive decise în Germania şi care vor dura cel puţin până pe 19 aprilie încep să-şi facă efectul, încetinind propagarea noului coronavirus. În Germania numărul de infectări oficial confirmate este de 79.696, cu o creştere de 6.174 în 24 de ore şi un total de 1.017 decese, conform institutului Koch.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here