Ultima Ora

20:00 Şeful CE Oltenia: Este ULTIMUL tren

Şeful CE Oltenia, Daniel Burlan, anunţă că, la finalul acestui an, vor începe demersurile pentru construirea celor 8 parcuri fotovoltaice la Turceni, Rovinari și Ișalnița, cu o capacitate instalată totală de cca 700 MW, parte a programului de restructurare a companiei, realizat în schimbul împrumutului de 251 de milioane de euro acordat de guvern, la începutul anului, pentru plata certificatelor de CO2.

“Aşteptăm aprobarea (de la Comisia Europeană n.r.) privind programul de restructurare. Noi deţinem terenurile pe care putem construi aceste parcuri, până la sfârşitul lunii noiembrie depunem studiile de fezabilitate, urmând să depunem documentaţia pentru licitaţia de proiectare-execuţie. Sursele de finanţare sunt din Fondul de Modernizare, trebuie să fim gata să realizăm aceste obiective până în 2026, pentru că din 2026 nu se mai finanţează din fonduri UE nicio instalaţie şi nici alte ajutoare pentru cărbune. Până la finalul anului 2025, trebuie finalizate şi grupurile pe gaze de la Turceni şi Işalniţa. Este ultimul tren pe care-l mai prindem” a declarat Daniel Burlan.

Şeful CE Oltenia a venit cu precizări şi-n ceea ce priveşte plăţile compensatorii, care urmează să fie acordate salariaţilor ce îşi doresc să plece din companie.

“Se vor stabli printr-un program de restructurare colectivă, pe care-l vom negocia cu partenerii sociali. Vom face această analiză cu partenerii sociali, vor fi acordate plăţi compensatorii pentru persoanele care pleacă la cerere” a mai spus Burlan.

Pentru că, în spaţiul public, au apărut discuţii şi pe marginea salariilor plătite în companie- mari pentru TESA, mici în producţie- Burlan a precizat că, în CEO, câştigul salarial mediu este de 5700 de lei, 6400 de lei cu tot cu adaosuri.

Comment here