Ultima Ora

19:56 Primar, condamnat. Trebuie să returneze o sumă importantă

Magistrații Tribunalului Gorj l-au condamnat, joi, pe primarul comunei Bumbești-Pițic, Michy Nioață și pe fiica acestuia, Alina Adnana Mariana Doboș, la pedepse de 2 ani și 3 luni, respectiv 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru fraudarea bugetului general al Uniunii Europene.

Judecătorii i-au aplicat primarului și o pedeapsă complementară prin care i-au interzis să fie ales sau să dețină funcții publice timp de 2 ani, de la rămânerea definitivă a hotărârii, informează gorjonline.ro. Nioață și fiica sa sunt obligați să returneze cele 177.000 de lei primite ilegal de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Prin aceeași sentință, Michy Nioață este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile, la Primăria Bumbeşti Piţic, adică la instituția pe care o conduce acum, sau la Şcoala Gimnazială Bumbeşti Piţic.

Primarul Michy Nioață și fiica sa, Alina Adnana Mariana Doboș, au fost trimiși în judecată de către DNA, în decembrie 2017, fiind acuzați că, în perioada 2012-2015, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 – Instalarea Tinerilor Fermieri, fiica primarului a folosit, în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurala și Pescuit (A.P.D.R.P.), mai multe documente false în care a atestat aspecte nereale, pentru a îndeplini condițiile minime necesare primirii sprijinului financiar, printre care și aceea de a fi membru al unei familii de fermieri, precum și condiția de a fi lucrat mai mult de 50% din timpul de lucru în cadrul unei ferme, cu cel puțin 12 luni înaintea instalării ei pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole. Procurorii anticorupție au menționat în actul de inculpare că o parte din acele documente au fost furnizate chiar de către tatăl său, Michy Nioață, în calitate de primar.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here