Ultima Ora

19:56 Mandat pentru „Briliantul”, proxenetul cu avere în Ungaria și Elveția

Gorjeanul din Drăguțești, pe care procurorii DIICOT l-au reținut într-un dosar de proxenetism, a primit mandat de arestare, după ce anchetatorii au prezentat probe conform cărora acesta a cheltuit o parte din banii câștigați ilegal pe achiziţionarea unor proprietăți în Ungaria și Elveția.

Daniel Alexandru Chirculescu își spunea pe rețelele de socializare „Briliantul”, fiind convins că anchetatorii nu îi vor da niciodată de urmă. El își făcea vacanțele numai în locuri extrem de scumpe, în destinații exotice în care puțini gorjeni au ajuns. Pe numele lui Chirculescu judecătorii Tribunalului Gorj au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în timp ce tatăl acestuia, reținut și el inițial pentru 24 de ore, va fi anchetat sub control judiciar. Conform anchetatorilor, individul a câștigat din proxenetism circa o jumătate de milion de euro, bani pe care i-a investit în proprietăți din Ungaria și Elveția, în speranța că nu se va afla de ele în România.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2015, unul dintre inculpați a recrutat mai multe tinere minore și majore, cu promisiunea unui viitor comun (metoda „lover boy”) şi a unor locuri de muncă bine plătite în străinătate și le-a transferat în Germania, Austria și Elveția, în scopul exploatării sexuale. Inculpatul posta anunțuri matrimoniale cu pozele persoanelor vătămate, pe diferite site-uri, în scopul atragerii de clienți și închiria diverse imobile în care acestea practicau prostituția.

Comunicarea cu clienții se efectua exclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, inculpatul fiind cel care identifica clienții și stabilea tariful, utilizând pentru fiecare tânără care se prostitua un singur terminal mobil, având în acest mod controlul absolut asupra acestora. În activitatea infracțională, inculpatul era ajutat de către tatăl său care transporta tinerele în vederea practicării prostituției și prelua sumele de bani rezultate în urma acestei activități.

O parte din banii astfel obținuți au fost folosiți de către inculpați pentru achiziționarea unor bunuri imobile pe teritoriul Ungariei, a unui autoturism de lux și a unor vacanțe de lux, iar restul au fost plasați în cutii de valori în diverse bănci de pe teritoriul Elveției.

La data de 19.11.2020, procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Gorj au efectuat un număr de trei percheziții domiciliare, pe raza județului Gorj, în urma cărora au fost ridicate 10 telefoane mobile, sume de bani, cartele SIM și înscrisuri cu valoare probatorie”, au precizat anchetatorii.

Comment here