Ultima Ora

19:55 Euthyrox lipseşte de pe piaţă de 7 luni. Ce spune Orban

Premierul Ludovic Orban spune că pacienţii şi-au făcut stocuri de Euthyrox din cauza pandemiei şi că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, să vorbească cu firma să suplimenteze sau să introducă pe piaţă echivalenţi, relatează Mediafax.

„Cantitatea de Euthyrox, care a fost vândută în această perioadă, este mai mare decât cantitatea de Euthyrox care a fost vândută anterior. Ce s-a întâmplat? Din cauza pandemiei s-a luat decizia să nu se mai dea pe o lună, ci să se dea pe o perioadă mai lungă. Oamenii şi-au făcut stocuri. Deci, pe date statistice, cantitatea vândută e mai mare decât cea vândută în perioada anterioară” a declarat Ludovic Orban.

Premierul spune că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru a suplimenta medicamentul ori pentru a introduce pe piaţă echivalenţi.

Euthyrox, un medicament vital pentru 500 de mii de pacienţi români cu afecţiuni tiroidiene, care costă doar 10 lei cutia, este în continuare de negăsit în farmaciile din România, la 7 luni de la izbucnirea crizei, afirmă Rozalina Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, pentru Hotnews: „Trăim o criză fără de sfârşit. Să vă mai spun că suntem singura ţară din Europa care are probleme cu acest medicament?”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here