Ultima Ora

19:53 Investitor din India, interesat să vină în NOUL parc industrial de la Băleşti

Un nou parc industrial urmează să apară în Gorj, fiind promis de preşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, în campania electorală pentru alegerile locale.

”Eu propun în programul de campanie realizarea unui parc industrial, pe 50 de hectare, teren pe care-l avem la Bălești, cu toate utilitățile” declara Cosmin Popescu la începutul lunii septembrie.

Acum, primarul Mădălin Ungureanu anunţă, într-un interviu acordat presei locale că, joi, urmează să fie făcut primul pas pentru înfiinţarea parcului industrial: în Consiliul Local Băleşti se va vota schimbarea destinaţiei terenului.

”Noi, acolo unde am luat decizia să realizăm acest parc industrial, este o suprafată de 45 de ha, este o zonă cu deschidere la drumul național. Este o zonă care s-ar preta tuturor oamenilor de afaceri, care pot crea orice tip de industrie. Depinde cum vom parcurge pașii birocratici și mă refer la cât de repede putem obține avizele pentru înființarea acestui parc industrial, lucru care nu depinde numai de Consiliul Județean sau de Primăria Bălești și de primar. Sunt lucruri care depind de alți factori, care sunt până la cel mai înalt nivel. Adică, vom ajunge să luăm avize până la Ministerul Agriculturii, ca să obținem schimbarea destinației terenului, care acuma este de fânețe, de pășunat, ca să îi schimbăm destinația în zonă de dezvoltare, de parc industrial. Cred că, maxim în primul trimiestru al anului viitor, vom fi cu actele la zi, pentru înființarea acestui parc industrial. Chiar joi vom da acea hotărâre de consiliu pentru implementarea acestui obiectiv și schimbarea prin PUZ a destinației”, a declarat primarul localității Bălești, conform Impact în Gorj.

Mădălin Ungureanu așteaptă finanțare pentru alimentarea cu gaze a zonei.

”Prin rectificările pe care le vom primi, ce mai avem noi de la bugetul local, cu ce vom primi și de la Consiliul Județean, cu destinația pentru a realiza infrastructura. Acolo, în primul rând, ca să îți vină investitori, trebuie să ai asigurată o infrastructură și nu mă refer la spațiile în care vor funcționa. E mai bine să lași liber și să vină să construiască cum își doresc ei. Eu trebuie să ofer infrastructua, să îi fac drum, apă, energie electrică, canalizare. Deja trei dintre ele le am. Am canalizare, apă și energie electrică, mai trebuie drumuri. Am ieșire la drumul județean și la cel național, mai trebuie făcute infrastructura de drumuri în interiorul platformei. (…) Acum lucrăm la un proiect împreună cu comuna Arcani, facem un tip de asociere ca să obținem proiectul mult mai ușor și să-l depunem mult mai ușor. Sperăm ca, până la sfărșitul lunii ianuarie, proiectul să fie depus pe liniile de finanțare care se vor deschide pe programe europene pentru înființarea de rețele gaze naturale. Dacă nu le vom accede, facem extinderea din bugetul local, cum am mai făcut și în alte sate”, a mai declarat Mădălin Ungureanu.

Mădălin Ungureanu a mai spus că există, deja, trei investitori străini interesați de viitorul parc industrial. Unul dintre ei este din India și vrea să deschidă la Bălești o fabrică de biciclete.

”Eu sunt convins că vor veni foarte mulți investitori. Nu au cum să nu vină într-o zonă care este bine așezată. Băleștiul este chiar foarte bine așezat. În primul rând este vecin cu Târgu-Jiul, la cinci kilometri. Intrebați-l pe domnul președinte, deja s-au interesat trei investitori de noi. Unul este din India, care vrea să facă o fabrică de biciclete. Nu vreau să intru în mai multe detalii”, a mai declarat primarul localității Bălești, relatează Impact în Gorj.

Comment here