Ultima Ora

19:51 Iohannis: Vaccinurile anti-COVID sunt sigure și eficiente

Vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai bună modalitate de a reduce efectele pandemiei, a declarat, marţi seară, președintele Klaus Iohannis.

„Vaccinarea este singura soluție care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă prin vaccinarea populației în proporție covârșitoare. Este, în același timp, și argumentul suprem împotriva tuturor celor care, contestând cu premeditare sau din ignoranță vaccinurile, sunt indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor pe care, chipurile, încearcă să îi salveze de efecte secundare adverse imaginare”, a spus Iohannis într-o declarație de presă.

„Vaccinurile anti-COVID sunt sigure și eficiente, la fel cum și formele severe și decesele cauzate de această boală sunt reale și dramatice. Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor încurajați să refuze tocmai soluția care le-ar putea salva viața”, a adăugat Iohannis.

Președintele a anunțat că, în contextul crizei sanitare în valul 4 al pandemiei Covid-19, a convocat o ședință cu responsabilii guvernamentali pentru a institui „măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”. Acesta a spus că pregătirea valului 4 a fost deficitară iar campania de vaccinate „mult prea lentă”.

Comment here