Ultima Ora

19:51 Gazon hibrid de 600.000 de euro, pe Ion Oblemenco

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a primit din partea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) convenţia privind înlocuirea gazonului natural al Stadionului „Ion Oblemenco”, aflat într-o stare precară încă de la inaugurarea arenei, cu unul hibrid, aşa cum au solicitat jucătorii şi antrenorii echipei Universitatea Craiova. Genoiu a estimat că valoarea totală a lucrărilor se va ridica la peste 600.000 de euro.

„Am propus CNI să venim cu o cofinanţare, în situaţia în care se poate schimba soluţia tehnică a gazonului, aşa cum a fost ea prevăzută iniţial în caietul de sarcini din 2014, adică din gazon natural în gazon hibrid. Gazonul hibrid ca şi noutate tehnică e apărut mai târziu. Iar noi ne-am arătat disponibilitatea de a suporta diferenţa de preţ între cel natural şi cel hibrid, asta în situaţia în care constructorul îşi asumă schimbarea gazonului în garanţie. Iar acum avem ceea ce ne-am dorit, gazonul care e cel mai bun la ora asta. Constructorul îşi asumă toate lucrările şi nu pierdem garanţia stadionului”, a spus primarul Craiovei.

Edilul a explicat că Primăria Craiova va achita 297.500 de euro cu TVA, reprezentând diferenţa dintre gazonul natural şi cel hibrid. Întrebat ce procent din total reprezintă partea de cofinanţare, Mihai Genoiu a menţionat că nu are date exacte, dar a estimat că valoarea finală se va ridica la o sumă mai mare decât dublul valorii suportate de Primărie, mai exact peste 600.000 de euro.

„Nu avem informaţii, dar din ce am văzut, noi discutam la un moment de valoarea gazonului. Deci valoarea gazonului ca şi gazon este undeva în jur de 300.000 de euro, problema este că valoarea aceasta a gazonului hibrid nu cuprinde TVA şi nu cuprinde nicio lucrare. Deci noi vom primi facturile, situaţia lucrărilor şi tot ce vor avea ei (n.r. – CNI) de la antreprenor şi vom vedea sumele. Dar eu cred că sumele sunt mult mai mari decât dublul valorii pe care o cofinanţăm noi”, a menţionat Genoiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here