Ultima Ora

19:50 CE Oltenia, eșec în instanță privind raportul Corpului de Control din Ministerul Energiei

Complexul Energetic Oltenia a pierdut, miercuri, definitiv procesul prin care a contestat în instanță un raport al Corpului de Control din Ministerul Energiei, prin care șefii companiei ar urma să fie trași la răspundere pentru neregulile constatate. CEO a pierdut procesul atât la Înalta Curte de Casație și Justiție, cât și la Curtea de Apel Craiova.

Compania a considerat că inspectorii corpului de control s-au substituit altor organe de control ale statului, lucru cu care judecătorii nu au fost de acord. Raportul vorbește de prejudicii de zeci de milioane de euro și de grave nereguli în derularea unor contracte, unul dintre ele fiind cel al modului în care este realizat transportul minerilor. Raportul stabilește, de asemenea, obligativitatea schimbării actualei conduceri și recuperarea pagubelor.

„În sarcina Direcției Generale Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie, informarea Adunării Generale a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia, în vederea inițierii demersurilor legale pentru recuperarea de la persoanele responsabile a prejudiciilor produse pe seama patrimoniului companiei, iar la lit C din acela și capitol VIII din raport s-a prevăzut sesizarea organelor de urmărire penală și a Consiliului Concurenței cu privire la anumite constatări făcute de echipa de control”, se arată în raportul pe care CEO l-a contestat degeaba în instanță.

Raportul a fost înaintat către Direcția Națională Anticorupție Craiova.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here