Ultima Ora

19:50 Protest al AUR împotriva vânzării Mintia. George Simion s-a urcat pe poarta termocentralei

Câteva sute de persoane, membri și simpatizanți ai AUR, au protestat duminică, în fața Termocentralei Mintia, față de vânzarea acesteia către o firmă din străinătate. Aceștia au venit la Mintia direct de la Țebea, acolo unde au participat la serbările dedicate eroului Avram Iancu.

Liderul AUR, George Simion, a declarat că lupta lui Avram Iancu este, acum, simbolizată de lupta pentru independența energetică a României. La un moment dat, Simion s-a urcat pe poarta întreprinderii și a promis că Mintia nu va fi vândută decât „peste corpurile noastre”.

„Pentru acest nod important al țării au muncit părinții și bunicii noștri și ei vor să-l vândă pe nimic, unor mafioți. Irakienii și iordanienii decid ce se întâmplă cu energia României? Ne punem corpurile noastre, dacă trebuie, împotriva acestei fărădelegi. Am acționat și în instanță, am vorbit și în Parlament și nu ne aude nimeni. După Serbările Naționale de la Țebea, am veniti aici la Mintia, pentru că lupta lui Avram Iancu este simbolizată de Termo Mintia, de independența energetică, de suveranitatea României. Trebuie să fim stăpâni la noi în țară. Dacă trebuie să treacă, doar peste corpurile noastre, refuzăm vânzarea țării. Eram prea mici când Petromul, Sidexul și 4000 de întreprinderi s-au dat pe nimic, dar nu mai acceptăm. Ați furat Mintia cum ați furat toată țara, dar suntem generația „Nu hoției!”. O să fim pe 2 octombrie la București, în Piața Universității, ca să obținem alegeri anticipate”, a declarat Simion.

Comment here