Ultima Ora

19:50 BICENTENAR Tudor Vladimirescu. Bani de la CJ pentru monumentul din Padeş şi casa de la Vladimir

Printr-o postare pe pagina de socializare, Dan Ilie Morega îi mulţumeşte lui Cosmin Popescu, după ce şeful CJ Gorj a anunţat că vor fi alocate sume importante, 18 milioane de lei, pentru reparaţii capitale la Monumentul lui Tudor Vladimirescu din Padeş şi reabilitarea căminului cultural din comună. În plus, drumul Apa Neagră-Valea Mare ar urma să fie modernizat, una dintre variante fiind un împrumut bancar.

„Ne-am propus două investii majore pentru infrastructura din Gorj. Prima este drumul județean ce traversează localitatea Padeș. Va trebui să căutăm sursa de finanțare, credit sau surse proprii, în situația în care guvernul nu va fi de acord să ne aloce resursele necesare realizării părții de infrastructură pentru acest drum județean. Trebuie să pregătim așa cum se cuvine anul 2021- Bicentenar Tudor Vladimirescu. Noi lucrăm la un proiect de Hotărâre de Guvern, să promovăm un act normativ prin care guvernul să declare anul 2021 an bicentenar, și, așa cum în trecut, guvernul a intervenit în anume localități pentru sărbătorirea Centenarului, la fel să ne întâmple și anul acesta, să reușim să reabilităm anumite tronsoane de drum care duc spre obiectivele istorice ale anului 1921, și, aici, vorbim de zonele Padeș și Vladimir, cele două drumuri județene sunt de interes pentru noi. Pentru Vladimir, suma necesară este destul de mare. O să împărțim în loturi și o să găsim o soluție, cel puțin, pentru porțiunea de drum de la Săulești până la Casa Memorială “Tudor Vladimirescu”. Va fi un obiectiv vizitat unde vor avea loc manifestări și care, în 2021, trebuie să se prezinte corespunzător pentru ca noi, ca județ, să nu ne facem de rușine. În perioada următoare o să ne vedem și cu Primăria Târgu-Jiu și comuna Tânțăreni pentru a discuta în privința obiectivelor pe care le dorim să fie finanțate”, a declarat, în presa locală, președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu.

Președintele Consiliului Județean a anunţat că o parte din investiții va fi acoperită din bugetul propriu.

„Vom asigura Primăriei Padeș banii necesari reabilitării monumentului din zonă, cu tot cu amenajarea  peisagistică necesară și sper să găsesc soluții și pentru căminul cultural pentru ca, și acolo, lucrările să înceapă cât mai repede și să avem în 2021 un spațiu corespunzător pentru evenimentele care vor avea loc în anul bicentenar. Din buget propriu vom interveni la Casa Tudor Vladimirescu. La fel, o să discutăm cu Primăria Târgu-Jiu să vedem care sunt fondurile necesare reabilitării Parcului Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu”, a mai declarat Cosmin Popescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here