Ultima Ora

19:49 Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Țicleni va fi sfințită de Mitropolitul Olteniei

Mitropolitul Olteniei, Irineu, va participa, duminică, 17 septembrie, la slujba de sfințire a bisericii cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, din orașul Țicleni. Alături de acesta se va afla un sobor de preoți și diaconi.

Lucrările de renovare a lăcașului de cult au început în anul 2016. Atunci a început şi amenajarea parcului bisericii, care este cel mai frumos din Țicleni. În 2017, au fost continuate lucrările de reabilitare a Bisericii Parohiale. Exteriorul lăcașului de cult a fost reparat.

Pictura acestui lăcaș de cult este de o frumusețe aparte, fiind realizată în frescă, dar, fiindcă era deteriorată, avea nevoie urgent de restaurare. Anul 2018 a fost marcat de începerea lucrărilor de restaurare a picturii. Frumusețea sa a fost readusă la viață de pictorii restauratori Andrei și Vlad Hasna. Lucrările au fost de durată, fiind finalizate după trei ani. Fondurile au fost alocate de Primăria Țicleni dar şi de Consiliul Județean Gorj. În plus, au fost colectate donaţii de la enoriaşi.

„În luna februarie a anului 2020 au fost finalizate lucrările de restaurare a picturii bisericești, fiind recepționate de către o comisie a Mitropoliei Olteniei, cu calificativul «Foarte bine». Pe 12 iulie 2020 trebuia să aibă loc resfințirea bisericii de către Înalt Preasfinția Sa Irineu, Mitropolitul Olteniei, dar, din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentul a fost reprogramat pentru 17 septembrie 2023. În toată această perioadă, lucrările la lăcașurile de cult din Parohia Țicleni au continuat. Au fost achiziționate numeroase icoane, obiecte și odoare bisericești, pentru a înfrumuseța interiorul; curtea Bisericii Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a fost placată cu piatră decorativă adusă din Grecia; parcul bisericii a fost amenajat cu și mai multe plante decorative, arbuști ornamentali, flori și obiecte din ceramică, vase tradiționale oltenești si pergole. Evenimentul sfințirii este unul extrem de important pentru Parohia Țicleni“, au transmis Dragomir Țicleanu, preotul paroh şi Robert Ciucă, preotul slujitor.

Comment here