Ultima Ora

19:47 Dumitru Vienescu, REACŢIE după ce procurorii i-au deschis dosar penal

Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, a reacţionat, marţi seară, la România TV, după ce procurorii au anunţat, luni, că au deschis pe numele său dosar de cercetare, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor. 

În comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu,  managerul Dumitru Vienescu era acuzat că, deşi a afirmat public că SJU Târgu-Jiu nu deţine un aparat PCR, pentru testarea şi diagnosticarea certă a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, ulterior, s-a constatat că în unitatea medicală există, de aproximativ doi ani, un aparat GeneXpert, aparat de tip PCR cu capacitate de testare şi diagnosticare certă a pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2. Prin urmare, un procuror din cadrul instituţiei s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor

La România TV, Dumitru Vienescu a reafirmat că pe data de 31 martie a primit de la Institutul „Marius Nasta” acordul de a folosi aparatul, adresă înregistrată la SJU Târgu-Jiu pe 2 aprilie.

„Acest aparat GeneXpert a existat în SJU din 2015, era utilizat pentru tuberculoză. Nu puteam folosi aparatul decât cu acordul celor de la Institutul „Marius Nasta”. Nu există acest aparat doar în Târgu Jiu, ci în peste 30 de spitale. Nu există teste, în acest moment. Furnizorul a spus că le poate furniza în 4-6 săptămâni. Singura firmă care poate furniza testele este cea care deţine aparatul” a declarat Dumitru Vienescu.

Managerul SJU Târgu-Jiu a mai spus că procurorii îl acuză de faptul că ar fi ascuns existenţa aparatului, dar acesta a intrat în spital pentru tuberculoză.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here