Ultima Ora

19:46 Se schimbă sistemul de programare pentru vaccinare. Gheorghiță: Este o aplicație care se dezvoltă

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat, duminică, faptul că sistemul de programare se va schimba. Astfel, oamenii se pot înscrie pentru vaccinare, iar când un loc va fi disponibil vor fi notificați.

„Nu sunt suficiente doze în acest moment. Pfizer a explicat că scăderea dozelor a fost dată de producție. Încercăm să extidem perioada cu 20 de zile pentru a da drumul la programări. Este o aplicație care se dezvoltă care permite unui număr mult mai mare de oameni să se înscrie. Să încercăm să stea în așteptare și să se aloce acel loc. Cred că vom face destule locuri pentru toți cei care vor să se vaccineze. (…) E adevărat că este o serie de disfuncționalități… Chiar dacă modul de programare era cât se poate de simplu, tot s-ar fi ocupat locurile. Noi vom încerca să facem asfel încât omul să fie pus în așteptare și el să fie notificat când apare un loc. Luăm în calcul să fie eliminată validarea de la medicul de familie pentru cei cu boli cronice”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Celor care se vaccinează li se recomandă, în continuare, să poarte masca și să respecte măsurile de protecție.

„Rata de imunizare este de 90%. Însă, date despre o posibilă infectare în privința celor care se vaccinează, care să fie dată mai departe, este sub semnul întrebării. Pot să spun acum că, fără să avem dovezi medicale concrete, riscul de transmitere va fi mai mic. Este prudent să respectăm măsurile de protecție până se imunizează mai mulți oameni și până avem date și studii în acest sens” a precizat Gheorghiță.

Comment here