Ultima Ora

19:45 8 comune din Gorj în scenariul GALBEN

În 8 comune din judeţul Gorj şcoala ar putea începe în scenariul galben, conform analizei publicate, luni, de Ministerul Sănătăţii. Decizia se bazează pe numărul de cazuri de infectare cu coronavirus, confirmate în ultimele 14 zile.

Scenariul galben presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Cele opt comune din Gorj, în care şcoala ar putea începe aşa sunt: Schela, Bâlteni, Cătunele, Plopșoru, Dragotești, Samarinești, Mușetești și Mătăsari.

Decizia finală se va lua pe data de 10 septembrie, în funcţie de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte. Consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean aplicarea unuia dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, conform Ordinului ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății 5487/1494/ 01.09.2020. Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă va emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here