Ultima Ora

19:44 ISJ Gorj urmează să publice metodologia de încheiere a situaţiei şcolare

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va face publică, pe pagina de internet, metodologia de încheiere a situaţiei şcolare, a anunţat Maria Cochină, şeful instituţiei, marţi seară, la un post local de televiziune.

“De mâine se va afişa modul în care se va încheia situaţia şcolară pe semestrul al doilea. Până la 12 iunie trebuie încheiată. Nu se mai reiau cursurile până în septembrie, cu excepţia claselor a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a pentru profilul tehnic. Pentru cei din urmă, avem două săptămâni, înaintea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului, în care elevii, dacă doresc, sunt aşteptaţi la şcoală să participe la activităţi de consolidare a parcurgerii materiei pentru examene” a declarat Cochină.

Inspectorul şcolar general a mai afirmat că Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii lucrează la stabilirea unor circuite pe care elevii din anii terminali să le parcurgă, astfel încât zona de acces în şcoală să nu fie aceeaşi cu zona de ieşire. În plus, în clasă nu vor putea fi mai mult de 10 elevi.

Legat de faptul că nu toţi elevii din judeţ au acces la cursuri online, Cochină a dat asigurări că “acei copii nu vor avea nimic de suportat privind rigoarea evaluării, nimic nu va fi în detrimentul acestor copii”.

În cazul care la o disciplină nu există nicio notă, în semestrul al doilea, “se va încerca să se realizeze o medie anuală rezultată din media de pe semestrul 1”, a mai afirmat Cochină.

Comment here