Ultima Ora

19:43 Virgil Popescu: România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis, miercuri, presei, că ”nu sunt probleme cu stocurile de carburanţi”. La scurt timp după precizarea acestuia, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. ”Vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi”, a spus el. Reacţiile oficialilor au venit după ce s-au format cozi la benzinării, miercuri, românii dorind să alimenteze, pe fondul îngrijorărilor privind creşterea preţului la combustibili

”Nu sunt probleme cu stocurile de carburanti. Ministerul Energiei va reveni în câteva minute cu detalii”, a declarat Dan Cărbunaru, în mesajul către presă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a scris, imediat, pe Facebook, că ”România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării”.

”Am avut, astăzi, întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a scris Popescu.

Cozi de maşini s-au format în Timişoara şi în comunele învecinate, iar drumurile au fost blocate, deoarece şoferii sunt speriaţi de scumpirea carburanţilor. Miercuri, au fost afişate preţuri de la 7,48 de lei/litru de benzină, iar oamenii spun că joi preţul ar putea ajunge la 10 lei/litru sau chiar mai mult.

Comment here