Ultima Ora

19:43 DETALII privind decesul bărbatului aflat în carantină la Rânca

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a venit cu detalii, într-un comunicat de presă, privind bărbatul, în vârstă de 41 de ani, ce era în carantină în stațiunea Rânca, dar a murit, vineri, în cadrul Secției ATI a Spitalului Județean din Târgu-Jiu.

“Astăzi, în jurul orei 12:40, dispeceratul integrat ISU Gorj-SAJ Gorj a fost alertat de către un angajat al DSP Gorj, responsabil de un centru de carantină din stațiunea montană Rânca, care semnala faptul că, în momentul în care le servea masa de prânz persoanelor aflate în centrul de carantină, într-una dintre camere a găsit un bărbat în stare de semiconștientă. Imediat, a fost direcţionat spre locul evenimentului un echipaj SAJ, din cadrul substației Novaci, în sprijinul căruia a fost direcționată o ambulanţă tip C cu medic din cadrul substației Târgu-Jiu.

Pacientul, un bărbat supraponderal, în vârstă de 41 de ani, a fost preluat de echipajul SAJ din cadrul substației Novaci şi predat pe traseu echipajului cu medic din cadrul substației Târgu-Jiu, care a depus toate eforturile pentru a-l ţine pe bărbat în viaţă. Acesta a fost predat secției Cardiologie a spitalului din Târgu-Jiu, unde, din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.

La servirea micului dejun, persoana responsabilă de centrul de carantină, în care era cazat bărbatul, nu a identificat nicio schimbare în comportamentul acestuia, care să indice faptul că ar avea probleme de sănătate.

Bărbatul a fost plasat în carantină, singur în cameră, pe data de 06.04.2020 după ce s-a întors pe teritoriul judeţului Gorj din Anglia, cu un autovehicul în care a călătorit singur şi nu a semnalat probleme de sănătate. Pentru că nu a prezentat simptomatologie specifică infecţiei cu COVID-19, conform procedurilor în vigoare, bărbatul nu a fost testat în ceea ce priveşte infecția cu noul coronavirus. Înainte de a fi declarat decesul, barbatului i-au fost recoltate probe, urmând ca acestea să fie trimise, în cel mai scurt timp, către un centru de prelucrare. Pentru prevenirea oricărei suspiciuni de infecție cu noul coronavirus, toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul au fost echipate corespunzător”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here