Ultima Ora

19:42 Rusia a produs primele 15.500 de doze din vaccinul Sputnik V

Primul lot al vaccinului Sputnik V, realizat de Rusia pentru a preveni infecţia COVID-19, a depăşit 15.000 de doze, a informat, luni, serviciul de presă al companii farmaceutice Binnopharm, citat de EFE.

Sâmbăta trecută, s-a anunţat intrarea în producţie în serie a vaccinului, fără a fi precizată cantitatea, însă, luni, a venit informaţia că “primul lot industrial al acestui vaccin este de 15.500 de doze”, potrivit agenţiei TASS.

Rusia a anunţat, de asemenea, că lansarea campaniei de vaccinare masivă împotriva COVID-19 va avea loc peste o lună, scrie agerpres.ro.

Alexandr Ginzburg, directorul Centrului de Microbiologie şi Epidemiologie Gamalei, care a dezvoltat primul vaccin înregistrat în ţară împotriva acestei boli, a declarat că, în decurs de şapte sau zece zile, vor începe studiile ulterioare înregistrării produsului, în care vor fi vaccinate zeci de mii de persoane. Ginzburg a precizat că studiile vor dura între 4 şi 6 luni, ceea ce nu va fi un impediment pentru a începe deja vaccinarea în masă a populaţiei, vaccinare care va fi voluntară, potrivit autorităţilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a primit cu prudenţă vestea că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 şi a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare stabilite de această organizaţie privind eficacitatea şi siguranţa. Unii cercetători se tem că Rusia ar putea pune prestigiul naţional în faţa siguranţei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here