Ultima Ora

19:40 Ministrul Educației: Până la 6 la mie nu se închid școlile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că nu va propune nimeni închiderea școlilor atât timp cât rata de incidenţă COVID nu a trecut de 6.

”Nu văd de ce s-ar pune în discuție închiderea tuturor școlilor din București atâta vreme cât suntem și sperăm să rămânem departe de pragul de 6 la mie(…). Îndemnăm întodeauna la respectarea regulilor și la vaccinare pentru a face tot posibilul pentru a nu ajunge la 6 la mie care este definit drept prag legal de la care se intră în carantină, deci și școlile se vor închide”, a spus Sorin Cîmpeanu, duminică, la Antena 3.

”Suntem obligați să luăm în considerare această situație, dar nu va propune nimeni închiderea școlilor atâta vreme cât reușim să rămânem sub 6 la mie”, a mai spus ministrul.

Ministrul Educației îndeamnă la respectarea regulilor de protecție, care includ aerisirea sălilor, purtarea măștii, distanțarea adecvata și testarea. Cîmpeanu a anunțat că se fac demersuri pentru a susține o testare non-invazivă, care va fi mai ușor de efectuat și mai acceptată de către părinți.

Comment here