Ultima Ora

19:40 Lupte libere: Beşliu şi Popescu, calificaţi la turneele finale ale CN şi Cupei României pentru juniori

Sala Sporturilor din Constanţa a găzduit, în perioada 19-21 martie, turneele de calificare pentru finala Campionatului Național și pentru Cupa României la lupte libere pentru juniori. Cei doi luptători gorjeni, Alexandru Beșliu și Eduard Popescu, s-au calificat, de pe primul loc, la turneele finale. Alexandru Beşliu va fi convocat şi la lotul naţional de seniori al României, anunţă csmtargujiu.ro.

Evoluţii remarcabile pentru luptătorii gorjenii la turneul de la Constanţa. După calificarea la campionatele naţionale de seniori, cei doi sportivi, cu dublă legitimare CSM Târgu-Jiu-CS Pandurii, Alexandru Beşliu şi Eduard Popescu, s-au calificat fără probleme la turneele finale ale CN şi Cupei României pentru juniori. Cei doi luptători, pregătiţi de Mădălin Gorjanu şi Ştefan Tănase, au reuşit, la categoriile lor de greutate, să se califice de pe primul loc, ceea ce însemană că cei doi sportivi se vor înscrie, fără îndoială, la fazele finale, în cursa pentru medalii.

„A fost un tuneu de calificare cu o participare numeroasă. Nu a fost deloc uşor, pentru că în jur de 400 de sportivi au participat la cele trei stiluri de luptă, iar concurenţa a fost una acerbă. Atât eu, cât şi profesorul Ştefan Tănase am evitat să spunem ceva despre obiective, înaintea acestui turneu, pentru a nu pune presiune pe sportivi, dar obiectivele erau foarte clare pentru amândoi: calificarea de pe primele poziţii pentru cei doi sportivi. Alexandru Beşliu şi-a dominat toţi adversarii, de o manieră clară, şi a ocupat locul 1. Mai mult decât atât, el a atras atenţia domnilor de la Federaţia Română de Lupte şi va fi convocat la lotul naţional!” a declarat Mădălin Gorjanu, antrenor secţia de lupte a CSM Târgu-Jiu.

Alexandru Beşliu şi Eduard Popescu se vor întoarce la Târgu-Jiu, unde se vor antrena intens pentru următorul turneu, Cupa României. Competiţia se va desfăşura, în perioada 7-9 aprilie, la Putna, în Suceava.

Comment here