Ultima Ora

19:40 Cine ar putea conduce Centrul „Constantin Brâncuşi”

Primarul Marcel Romanescu caută o persoană care să conducă Centrul de Cercetare și Documentare „Constantin Brâncuși“, aflat în subordinea Primăriei Târgu-Jiu, după ce, la concursul care ar fi trebuit să aibă loc în luna iunie, nu s-a prezentat nimeni.

Romanescu ia în calcul să numească la conducere o persoană din cadrul instituţiei, la expirarea mandatului actualului director, în luna septembrie. Postul a fost scos la concurs după ce Doru Strâmbulescu a primit nota 8.94 la evaluarea activității depuse în ultimii 5 ani, dar i-ar fi trebuit cel puțin nota 9.00.

„Va fi desemnată o altă persoană să conducă, pe o perioadă determinată de timp. Nu poți să aduci decât pe cineva din Centrul «Constantin Brâncuși». Vom vedea dacă găsim acolo pe cineva. O să discut cu viceprimarul Gabriel Coica, deoarece el coordonează activitatea culturală a celor două instituții: Centrul de Cercetare «Constantin Brâncuși» și Teatrul Dramatic «Elvira Godeanu». Este o situație delicată, iar atunci când vorbești de Brâncuși sunt persoane care ezită să se prezinte la concurs. Domnul Strâmbulescu se putea prezenta la concurs. Nu se putea să i se restricționeze acest drept. Dacă dosarul pe care îl depunea era evaluat în regulă de comisia de concurs, semnam contractul și continuam acel mandat“, a declarat Romanescu, conform Impact în Gorj.

Primarul a mai spus că ia în calcul modificarea condiţiilor de concurs, după ce Alexandru Hortopan a atras atenţia că arhitecţilor nu le este permisă participarea.

„Iau în calcul modificarea procedurii, pentru a se permite și arhitecților să se înscrie la concurs. Procedura era în derulare atunci când am discutat cu arhitectul Alexandru Hortopan și nu puteam să modific condițiile de participare în timpul derulării concursului“ a afirmat Romanescu.

Comment here