Ultima Ora

19:39 Sondaj Avangarde: 52% cred că COVID-19 a fost creat în laborator

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 28 –29.03.2020, pe un eşantion de 950 de subiecţi. Marja de eroare 3,2%, iar metoda folosită o reprezintă interviurile telefonice.

La întrebarea “Dumneavoastră personal sunteţi mai degrabă îngrijorat sau nu de direcţia în care se îndreaptă ţara?”, 82% dintre cei intervievaţi au răspuns “da”. Cu privire la modul în care au acţionat autorităţile pentru a proteja cetăţenii, 45% s-au arătat nemulţumiţi.

“Cine credeţi că este principalul vinovat pentru lipsa de prevenţie?” a fost următoarea întrebare, iar răspunsurile au arătat următoarele:
Decidenţii politici din Guvern- 40%
Românii veniţi din Diaspora- 20%
Cetăţenii- 18%
Preşedintele-4%
Experţii din domeniul medical- 4%
Nu pot aprecia-14%

Chestionaţi dacă sunt de părere că virusul a apărut prin transferul de la animale la om sau a fost creat în laborator, 52% sunt de părere că noul coronavirus a fost creat în laborator şi doar 14% cred în transferul de la animal la om.

“Dumneavoastră personal credeţi că Uniunea Europeană putea lua măsuri mai eficiente prin care să prevină extinderea virusului în Europa?”. 74% cred că Da, în timp ce 18% au răspuns negativ.

Totodată, 46% dintre cei intervievaţi nu sunt mulţumiţi de ajutorul acordat de Uniunea Europeană României pentru eradicarea virusului. Legat de viitorul Uniunii Europene, 38% cred că UE va rămâne în aceeaşi alcătuire şi după ce pandemia va fi eradicată, în timp ce 24% sunt pesimişti legat de modul în care va arăta UE.

“În opinia dumneavoastră care este ţara de la care aşteptaţi ajutor în vederea eradicării pandemiei din România?”, a fost următoarea întrebare. Răspunsurile: China- 22%; UE-14%; SUA-10%; Germania-6%; Să ne ajutăm singuri-17%.

49% sunt foarte speriaţi că se vor infecta cu COVID-19, iar 45% de criza economică ce se pare că va urma. Chestionaţi dacă au încredere în sistemul sanitar din România, 58% au spus “mai degrabă am încredere”, iar 34% – “mai degrabă nu am încredere”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here