Ultima Ora

19:38 Propune MUTAREA Ministerului Transporturilor la Iaşi

Coordonatorul regional PLUS pe regiunea nord-est, Liviu Iolu, fost purtător de cuvânt al Guvernului Cioloş, susţine că Ministerul Transporturilor ar trebuie să-şi mute, timp de 5 ani, sediul la Iaşi, cu tot cu miniştri şi secretari de stat, precizând că “doar o asemenea măsură mai poate mişca marile proiecte de infrastructură ale regiunii“.

Liviu Iolu, candidat PLUS la Primăria Iaşi, a declarat, duminică, la o întâlnire cu susţinătorii, că măsura va fi inclusă în programul de guvenare USR-PLUS pentru alegerile parlamentare.

“Iaşiul suferă de zeci de ani şi din cauza slabei reprezentări la nivel central a politicienilor locali şi a puterii lor de negociere în numele oraşului şi a regiunii de Nord-Est. Au fost miniştri ieşeni în Guvern şi am avut şi foarte mulţi parlamentari dar, să o recunoaştem, nu au reuşit niciodată să impună agenda reală a Iaşiului nici în Guvern şi nici în Parlament pentru a nu-şi supăra şefii sau aliaţii. Cel mai grav este să ne resemnăm spunând că mai mult nu putem cere, mai mult nu se poate“, a afirmat Liviu Iolu.

Coordonatorul regional PLUS a explicat să soluţia este mutarea la Iaşi a conducerii Ministerului Transporturilor, cu tot cu ministru şi secretari de stat, pentru o perioadă de cinci ani şi interzicerea decontării din banii publici a zborurilor cu avionul pentru aceşti demnitari, pe distanţe mai mici de 500 de kilometri.

“Garantez că doar o asemenea măsură mai poate mişca marile proiecte de infrastructură ale regiunii, linii de tren rapide, autostrada A8 Iaşi-Târgu Mureş şi drumul expres Bucureşti-Siret. Am discutat foarte serios împreună cu conducerea PLUS şi vom gândi modificările legale corespunzătoare care să susţină această măsură şi altele asemănătoare. Ele vor face parte din programul de Guvernare al Alianţei USR-PLUS cu care ne vom prezenta în alegerile Parlamentare“, a spus Liviu Iolu.

El a precizat că dacă nu va fi impusă o astfel de măsură, nu va putea fi demarat nici un proiect de infrastructură pentru Iaşi şi Moldova.

“Nu mai credem în impunerea unor persoane în guvern, care chiar dacă provin din Iaşi sau din regiune odată ajunse pe funcţii uită de ce sunt acolo şi care sunt priorităţile Iaşului şi Moldovei“, a adăugat coordonatorul regional PLUS, Liviu Iolu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here