Ultima Ora

19:37 Scandalul preţurilor carburanţilor. Ciolacu dă vina pe Consiliul Concurenţei şi cere demisii

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a cerut, marţi, demisia responsabililor din cadrul Consilului Concurenţei, în scandalul preţurilor la carburanţi.

„Tot timpul am dorit să avem o abordare în întreg tabloul despre ce se întâmplă în UE. Nu am fost un adept al scăderii TVA la carburant. Aţi văzut ce s-a întâmplat în Germania. S-a scăzut TVA-ul şi carburantul s-a scumpit. Am venit cu o măsură, 0.5 bani din acciză doar pentru transportatori şi distribuitori, încercând să venim pe o zonă punctuală a economiei. Ce mă mir eu e altceva; 120 de dolari pe baril erau şi acum un an sau doi şi aveam la pompă preţul de 7,9 – 8 lei per litru de carburant. Acum este tot 120 de dolari pe baril şi preţul este de peste 9 lei. Vreau să îi întreb pe cei de la Consiliul Concurenţei ce fac? Până se gândesc ei… Nu mai bine cei de la Consiliul Concurenţei îşi dau demisia şi îi lasă pe unii să poată face nişte anchete în timp real şi să ajute?”, a declarat Marcel Ciolacu, la Parlamentul României.

Preşedintele PSD a mai spus că în coaliţia de guvernare s-a stabilit ca, săptămâna viitoare, guvernul să adopte o OUG anti-speculă.

„Ce am stabilit în coaliţie e că săptămâna viitoare, cred, se va da acea ordonanţă cu antispecula, astfel încât Guvernul să aibă nişte instrumente clare, şi am văzut şi în Germania că au aceeaşi abordare după ce s-au păcălit, deducând TVA dar combustibilul scumpindu-se în continuare. Vedem, ca să nu aşteptăm 5 ani o anchetă a Consiliului Concurenţei. Este vorba de un preţ speculativ. Guvernul trebuie să aibă instrumente, de săptămâna viitoare Guvernul va avea aceste instrumente şi pe urmă vedem efectul”, a mai spus Ciolacu.

Comment here