Ultima Ora

19:36 digi24.ro: Ziua Brâncuși, marcată printr-o proiecție de 40.000€, în timp ce “Cumințenia pământului” rămâne într-o cutie

De Ziua Națională Constantin Brâncuși, miercuri, faimoasa sculptură “Cumințenia pământului”, pentru care statul român a făcut campanie națională de strângere de fonduri în scopul de a o cumpăra, va rămâne ascunsă într-un depozit, în timp ce Ministerul Culturii va celebra viața și opera celebrului artist prin proiecţia unor holograme 3D și ceremonii care au costat 40.000 de euro.

“Cumințenia pământului” se află în proprietatea Paulei Ionescu şi a Alinei Şerbănescu, moştenitoarele inginerului Gheorghe Romaşcu. De ziua lui Brâncuși, lucrarea nu va putea fi expusă, deoarece Ministerul Culturii nu a plătit asigurarea de 2.000 de euro pentru expunerea sculpturii, a susținut avocatul proprietarilor, Bogdan Grabowski, relatează digi24.ro.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunțat că există discuţii pentru ca statul să cumpere “Cuminţenia Pământului”, însă Bogdan Garbowski a infirmat declarațiile ministrului, afirmând că „este o minciună”. “Cumințenia pământului” se află în acest moment într-un depozit, într-o locație secretă. Statul român nu știe unde este și nici nu poate afla, decât dacă își dorește ca ea să fie expusă public, așa cum s-a întâmplat în ultimii 6 ani, la Muzeul Național Cotroceni, Banca Națională Română, Muzeul Național de Artă al României. 

https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/cultura/ziua-brancusi-marcata-printr-o-proiectie-de-40-000e-in-timp-ce-cumintenia-pamantului-ramane-intr-o-cutie-asigurarea-costa-2-000e-1262030

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here