Ultima Ora

19:35 Patronii stației GPL din Crevedia, duşi în faţa procurorilor. UPDATE: Reţinuţi pentru 24 de ore

UPDATE: Procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore, sub acuzaţia de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Firma ”a funcţionat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale”.

”În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea a doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru”, a transmis, marţi seară, Parchetul General, într-un comunicat de presă.

Ionuț Doldurea, patronul stației GPL din Crevedia, care este fiul primarului din Caracal, și Cosmin Stângă, asociatul său, sunt audiați, marți seară, la Parchetul General, la 10 zile de la exploziile devastatoare în care cinci oameni au murit, iar alte 56 au fost rănite.

Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii stației GPL din Crevedia, au fost aduși sub escortă, marți seară, la sediul Parchetului General, ei refuzând să stea de vorbă cu jurnaliștii aflați acolo. Avocatul acestora le-a spus jurnaliștilor că este prima dată de la producerea exploziilor, în 26 august, când patronii firmei sunt chemați la Parchet.

„Nu am niciun mesaj acum. O să aflăm şi noi (care sunt acuzaţiile, n.r.). Nu ştiu mai multe”, a spus avocatul.

În dosarul deschis de Parchetul General au fost audiați până acum localnici ale căror case au fost afectate de explozii, dar nu și patronii firmei care deținea stația GPL.

Exploziile devastatoare de la Crevedia au scos la iveală un șir întreg de nereguli. Stația GPL care aparținea fiului primarului PSD din Caracal era închisă doar în acte. Stația GPL fusese amendată de mai multe ori de Inspectoratul pentru Situații de Urgență și închisă încă din septembrie 2020, dar, cu toate acestea, continua să funcționeze. Conform procurorului general Alex Florența, după închidere, în toamna lui 2020, firma – care are 25 de puncte de lucru în toată țara – urma să funcționeze doar ca punct de parcare a cisternelor, însă acolo aveau loc în mod obișnuit transferuri de GPL din cisterne, deși nu mai avea niciun fel de autorizație.

Comment here