Ultima Ora

19:35 Orban anunţă data alegerilor parlamentare

Ludovic Orban a anunţat, joi, că ”data alegerilor parlamentare nu poate fi decât 6 decembrie”. ”Guvernul este obligat, atât de Constituţie, cât şi de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie”, a afirmat premierul.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, în debutul şedinţei de guvern, că se discută o HG pentru stabilirea datei alegerilor. Orban a explicat că data alegerilor partamentare trebuie anunţată cu 90 de zile înainte, mandatele parlamentarilor expirând în data de 21 decembrie.

”Astăzi va trebui să luăm o decizie foarte importantă, şi anume să adoptăm HG privitoare la alegeri. Prioritare sunt HG privind stabilirea datei alegerilor şi apoi stabilirea calendarului. Îl văd pe domnul ministrul Vela că este pregătit, atât cu cele două hotărâri de guvern, cât şi cu celelalte două în primă lectură, urmând să obţinem avizul Consiliului Legislativ. Vreau să informăm opinia publică despre această dată. Guvernul este obligat, atât de Constituţie, cât şi de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie, să stabilim data alegerilor parlamentare. În conformitate cu legea, această decizie trebuie adoptată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor. De asemenea, trebuie să ţinem cont de prevederile constituţionale”, a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, coroborând prevederile legale şi constituţionale în vigoare, ”data alegerilor parlamentare nu poate fi decât 6 decembrie”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here