Sportive

CSM Târgu Jiu joacă, în premieră, în Supercupa României

Handbalistele de la CSM Târgu Jiu vor juca în premieră în Supercupa României. Echipa, pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache, va juca în prima semifinală, sâmbătă, de la ora 15.00, cu formația campioană a României și câștigătoarea Cupei României din acest an, CSM București.

Supercupa României la handbal feminin se va disputa, în premieră, în format Final 4, la Pitești Arena, în zilele de 26-27 august, chiar înainte de startul întrecerii interne Liga Florilor. La startul competiției se vor alinia CSM Târgu Jiu, CSM București, Rapid București și Dunărea Brăila.

Este pentru prima oară când se folosește acest format. Până acum se juca în sistem de o singură manșă între deținătoarea titlului și câștigătoarea Cupei României. Federația Română de Handbal a lansat o nouă provocare în această competiție, după modelul: CSM București (locul 1 în campionat), Rapid (locul 2 din campionat), apoi primele poziții din Cupa României, fără CSM București (câștigătoare) – CSM Târgu Jiu (finalistă Cupa României) și Dunărea Brăila (locul 3 în Cupa României). Vor fi primele partide oficiale din sezonul 2023-2024.

 ”Suntem mândri că facem parte din această competiție, alături de cele mai bune echipe din România. Noi suntem un fel de Cenușăreasa, echipa care a făcut o mare surpriză anul trecut în Cupa României și cred că va trebui doar să ne bucurăm de această competiție și să ne ridicăm la nivelul adversarilor. Sunt convins că atât noi, stafful, cât și fetele, vom da tot ce e mai bun pentru a arăta noua față a echipei. Jucăm cu cea mai bună echipă din România, fosta campioană și, la ce transferuri au făcut, probabil și viitoarea campioană. Noi ne ducem să jucăm și surprizele pot apărea. Avem exemplele și cu băieții în Final 4-ul Cupei României, în care Suceava s-a ținut de Dinamo. Comparativ, suntem la același nivel, deci se pot întâmpla multe lucruri. Presiunea nu este pe noi, este doar pe adversarele noastre și ne bucurăm că putem să jucăm și să ne măsurăm forțele împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din Europa. A fost o perioadă de pregătire grea pentru toată lumea, cu precădere pentru jucătoare. A fost o vară fierbinte din toate punctele de vedere, dar sunt bucuros că fetele au trecut bine peste această perioadă și nu avem probleme medicale deosebite. Acest lucru ne bucură și vom vedea cum ne vom prezenta în acest nou început de sezon” a declarat Liviu Andrieş, antrenorul CSM Târgu-Jiu.

SUPERCUPA ROMÂNIEI FEMININ 2023
26-27 AUGUST 2023

SÂMBĂTĂ, 26 AUGUST 2023
MECI 1
CSM TÂRGU JIU – CSM BUCUREȘTI
ORA 15.00
LIVE PE PRO ARENA

MECI 2
DUNĂREA BRĂILA – RAPID BUCUREȘTI
ORA 17.30
LIVE PE PRO ARENA

DUMINICĂ, 27 AUGUST 2023
FINALA MICĂ – ORA 15.00
FINALA MARE – ORA 17.30

Comment here