Ultima Ora

19:33 CEO-ul Pfizer: Vaccinarea anti-Covid ar putea fi necesară în fiecare an

Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a prognozat că oamenii vor avea nevoie cel mai probabil de administrarea unei doze a vaccinului anti-Covid în fiecare an, un semn că s-ar putea să ne confruntăm cu noul coronavirus timp de ani de zile, scrie Business Insider.

Bourla a făcut declarația în cadrul unui interviu telefonic acordat jurnaliștilor de la Insider, precizând însă că există încă incertitudini legate de acest lucru. Dar, CEO-ul Pfizer crede că vaccinările anti-Covid regulate vor fi necesare din cauza posibilității apariției unor noi variante și a scăderii în timp a imunității oferite de vaccinurile anti-Covid.

„Cea mai probabilă situație va fi cea în care va fi necesară revaccinarea anuală, la fel cum este în cazul vaccinului antigripal”, a afirmat Bourla.

Afirmațiile acestuia vin în contextul în care Pfizer a început să transmită Administrației pentru Medicamente și Alimente (FDA) din SUA datele necesare privind administrarea celei de-a treia doze a vaccinului său anti-Covid. Oficialii americani au declarat că intenționează să ofere a treia doză începând cu septembrie, însă prima dată FDA trebuie să revizuiască și aprobe cererile depuse de fiecare companie.

Experții cred acum că pandemia ar putea dura până în 2023 și că, după aceea, virusul va deveni probabil endemic, însemnând că va fi încă prezent dar că va reprezenta o amenințare mai puțin gravă.

Comment here