Ultima Ora

19:30 Andrei Maioreanu: CEO se apropie de dezastru

Vicepreşedintele PSD Gorj, Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, consideră că planul de restructurare trimis de şefii Complexului Energetic Oltenia la Bruxelles este “mai mult decât neconvingător”, dovadă stând argumentele Comisiei Europene din documentul transmis, pe 5 februarie, ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Comisia a concluzionat că planul de restructurare prin care România intenționează să acorde aproximativ 1,328 miliarde de euro societății CE Oltenia implică ajutor de stat și, prin urmare, va evalua legalitatea și compatibilitatea acestuia cu piața internă. DOCUMENTUL AICI: https://www.gorj24.com/wp-content/uploads/2021/03/292426_2254276_25_2.pdf?fbclid=IwAR0ojuuhhXQWd-Ltcvl8lM7jMRnjIiAX_03Y8EVguM1hEaI7g6APfGT18nc

“Documentul arată, pur și simplu, că planul trimis la Bruxelles e mai mult decât neconvingător. Că persoanele instalate în funcții de conducere în CEO, dar și în Ministerul Energiei, sunt incapabile să rezolve o temă fundamentală nu doar pentru județul Gorj, ci pentru întreg sistemul energetic românesc. Am spus-o de mai multe ori și, din păcate, se dovedește că am avut dreptate: CEO se apropie de dezastru, Comisia nu poate accepta planul de redresare. Optimismul afișat de managerii companiei și de către decidenții politici nu se bazează pe nimic. Oameni bine plătiți, cu așa-numite reputații manageriale deosebite, se dovedesc doar niște mici politruci incapabili să înțeleagă ce au de făcut într-o companie ca CEO, darămite rigorile europene ale unui astfel de plan” spune Andrei Maioreanu, pe Facebook.

Comment here