Ultima Ora

19:29 Şeful Federaţiei Pensionarilor: Milioane de pensii mici, până în 1.000 de lei

Propunerea guvernului de indexare a pensiilor cu 3% reprezintă o umilire a milioanelor de pensionari din ţară, a declarat, miercuri, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, Preda Nedelcu, în timpul mitingului organizat în Bucureşti de trei asociaţii de pensionari.

“Am decis să atragem atenţia guvernului în acest mod, ieşind în stradă, pentru a cere încă o dată, în mod foarte clar, să fie majorate pensiile aşa cum prevăd legile astăzi în vigoare. Am cerut şi cerem în continuare ca valoarea punctului de pensie să se majoreze cu 40%, respectiv anul acesta să ne dea diferenţa de 26% pentru a completa ceea ce s-a acordat anul trecut. Sunt milioane de pensionari care au pensii mici, până în 1.000 de lei. Suntem în dezacord cu Ministerul Muncii, cu guvernul, care a sugerat la un moment dat să indexeze pensiile cu 3%. Nu putem accepta. Asta ar însemna o jignire, o umilire a milioanelor de pensionari din ţara asta. Noi ne-am adresat guvernanţilor, reamintindu-le că sunt fiii şi nepoţii pensionarilor, şi le-am cerut să nu îi umilească pe pensionari, să le acorde drepturile legale care au fost stabilite prin lege”, a afirmat Preda Nedelcu.

Pensionarii au participat, miercuri, la două mitinguri în Bucureşti, unul în faţa Administraţiei Prezidenţiale, celălalt în faţa sediului guvernului, în semn de protest faţă de faptul că pensiile nu au fost majorate cu 40%. Acţiunile de protest au fost organizate de Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională “Unirea” a Pensionarilor din România.

Comment here