Ultima Ora

19:28 Vîlceanu: Există o majoritate care a demis un guvern. Acum, are ocazia să guverneze

Secretarul General al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat marți, la Digi24, că nominalizarea lui Dacian Cioloș a fost făcută în condițiile în care în parlament a fost testată o majoritate PSD-USR-AUR. Vîlceanu a precizat că în acest moment protocolul dintre PNL și USR nu mai este în vigoare.

„Este o decizie și un anunț care cred eu că vine în urma lucrului întâmplat în parlament. Acolo s-a dovedit că există o majoritate PSD-AUR-USR și această majoritate trebuie să formeze un guvern. Acum, are ocazia să guverneze”, a declarat Dan Vîlceanu.

Secretarul General al PNL nu a exclus discuții cu cei din USR, însă a precizat că nu mai există un protocol între cele două partide, după ce USR a votat demiterea unui guvern liberal.

„Vom discuta cu cei de la USR. Rămâne de văzut ce vom stabili și în forurile noastre de conducere. Trebuie clarificate câteva lucruri. Domnul Barna a făcut afirmația că există un protocol cu PNL și UDMR. În acel protocol era prevăzut că premierul este de la PNL, iar în acel protocol nu scria că USR dă jos guvernul. Este absurd să spui că mai există un protocol. De aceea, cred eu că discuțiile pe un premier desemnat care trebuie să își găsească o majoritate care din punctul nostru de vedere a fost testată deja: PSD-USR-AUR”, a declarat acesta.

Vîlceanu spune că după ce USR a demis un guvern liberal, „nu poți să vii să ceri susținere”.

„Când votezi o moțiune împotriva unui guvern liberal, nu poți să vii să ceri susținere, dar vom discuta în partid și președintele PNL va face anunțul. Majoritățile nu ți le dă Dumnezeu, ți le faci”, a mai declarat secretarul general al PNL.

Comment here