Ultima Ora

19:28 Stimulent de 2.000 de lei, lunar, pentru dascăli. Senatorul Cârciumaru: Este un ajutor pe care și acești eroi îl merită

Senatul a adoptat, luni, propunerea legislativă prin care se acordă, în perioada stării de urgenţă şi de alertă, stimulente de risc cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar de 2.000 de lei lunar şi personalului nedidactic şi auxiliar – 1.500 de lei lunar.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de parlamentarii PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc şi Radu Preda.

“Cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 lei lunar, respectiv de 1.500 lei lunar, acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului”, prevede propunerea legislativă amendată în Senat.

Potrivit propunerii legislative, stimulentul de risc nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale, contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuţiei asigurătorii pentru muncă. În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, guvernul va emite normele de aplicare ale legii, se mai arată în proiectul de act normativ. Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

“Noi considerăm că este un ajutor pe care și acești eroi îl merită, pentru că își riscă sănătatea, viața pentru a forma și educa generația de mâine” notează seantorul PSD, Florin Cârciumaru, pe pagina de socializare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here