Ultima Ora

19:28 Pădurarii vor fi dotați cu ARME letale

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede că pădurarii cu atribuţii de pază vor putea fi dotaţi cu armament de serviciu, letal sau neletal.

Pe 27 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a ordonanţei de urgenţă privind statutul personalului silvic, astfel încât pădurarii cu atribuţii de pază să fie dotaţi cu armament de serviciu, letal sau neletal.

„În exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuţii de paza fondului forestier naţional, a fondului cinegetic naţional, a fondului piscicol şi a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, şi poate face uz de armă, în condiţiile reglementărilor privind regimul armelor şi muniţiilor”, se arată în modificarea adusă articolului 23 (1) din OUG privind Statutul personalului silvic.

Personalul silvic poate face uz de armă pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, în condiţiile legii. O altă modificare prevede că personalul silvic, pensionat la vârsta standard, beneficiază de o gratificaţie egală cu minimum cinci salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator. Potrivit ordonanţei, „personalul silvic este format din persoanele care au pregătire de specialitate silvică atestată prin actul de absolvire a unei forme de învăţământ recunoscute în România şi care îşi exercită efectiv, în domeniul silviculturii, profesiunea de silvicultor”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here