Ultima Ora

19:28 Al patrulea pacient transferat a murit

A mai fost înregistrat un deces în rândul pacienților transferați, vineri dimineaţă, de la Spitalul Târgu-Cărbunești. Este vorba despre o femeie în vârstă 62 de ani.

„A mai fost înregistrat un deces în rândul pacienţilor transferaţi de la Spitalul Târgu-Cărbuneşti. Este vorba despre o femeie în vârstă de 62 de ani. A fost adusă în stare gravă la SJU, intubată şi cu saturaţie mică de oxigen. În cursul după-amiezii a suferit un stop cardiac şi nu a răspuns la manevrele de resuscitare efectuate de medici. Era la ATI din cadrul Spitalului 700”, a precizat Mihaela Ţicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat că pacienţii au început să revină în Spitalul Târgu-Cărbuneşti.

”Au început să se întoarcă, să fie aduși pe paturile de pe care au plecat. Mai avem șase pacienți, care sunt la spitalul de la Târgu-Jiu, pe secția de urgență. În funcție de evoluția lor vor fi aduși sau nu înapoi. După normative și din câte mi s-au adus la cunoștință, când butelia de oxigen ajunge la capacitate de 30%, sunt obligați să vină să reumple buteliile de oxigen. Toată această aparatură este monitorizată online de către ei. În mod normal, dumnealor trebuiau să aibă un cadru tehnic care să se ocupe de mentenanța instalației sau măcar să treacă din când în când să vadă dacă instalația este în regulă. La momentul în care veneau informații de dimineață, probabil clar erau bâlbâieli, nu aveai posibilitatea să le așezi să îți dai seama exact ce se întâmplă. Din ceea ce am discutat acum, din discuțiile pe care le-am avut cu cei doi inspectori care au fost de dimineață, la ora la care dumnealor au venit, respectiv 6:45, deja personalul medical din secție era alertat, se îmbrăcau în combinezoane, buteliile de oxigen erau deja montate la instalație”, a spus prefectul la Antena3.

La Spitalul Târgu-Cărbunești a fost activat, vineri, codul roșu, după ce pacienții Covid au rămas fără oxigen. În spital erau 150 de bolnavi. Cei care aveau nevoie de oxigen au fost ventilați manual în ambulanțe, iar apoi a început transferul lor spre alte spitale.

Comments (1)

  1. , ,probabil clar erau bâlbâieli, ,??????? Hotaraste te , ori era clar ori erau balbaieli. Probabil, clar, esti prost. Cum draq’ sa nu aiba un prtid mare ca PNL oameni cat de cat capabili? Cum sa pui tot felul de prostanaci in functii de prefect, ministru sau alte demnitati publice? Un sfat, dom’ prefect. Unde nu stii, stai dracu’ deoparte, nu te baga in discutii. Dobitoci ca voi am votat noi? Ca de stiam, lasam dracu’ PSD ul sa ne conduca pana la adanci batranete. Macar pe prostii lor ii stiam, nu aveam surprize .

Comment here