Ultima Ora

19:27 Asociaţia Oamenilor de Afaceri Gorjeni, APEL către autorităţi

Asociatia Oamenilor de Afaceri Gorjeni, condusă de Lelius Stănuşoiu, a remis, vineri, un comunicat de presă după ce în presa locală au fost prezentate problemele apărute la laboratorul genetic, abia inaugurat, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

”Reamintim faptul că AOAG a făcut eforturi majore pentru achiziționarea aparatului care ajută la realizarea testelor pentru coronavirus și nu numai. AOAG declara ca scopul campaniei a fost realizat în momentul recepției laboratorului perfect funcțional. Toate celelalte chestiuni, care țin de autorizațiile necesare funcționării în bune condiții a laboratorului, alături de organizarea și instruirea personalului medical ce urmează să își desfășoare activitatea în cadrul laboratorului, nu au facut obiectul campaniei și nici nu intră în competența AOAG. Prin urmare, din respect pentru toți cei care au facut posibilă achiziționarea acestui laborator performant, dar și din respect pentru beneficiarii direcți – cetățenii gorjeni, AOAG face apel la autoritățile publice și la persoanele publice locale (din mediul politic și medical) cu competențe în această speță, să facă în cel mai scurt timp posibil, toate demersurile necesare autorizării/acreditării laboratorului”, transmite AOAG.

Asociația roagă instituțiile medicale abilitate să ia măsurile necesare pentru a instrui personalul în folosirea laboratorului.

”Totodată, AOAG roagă instituțiile medicale abilitate să ia măsurile necesare instruirii personalului și organizării activității laboratorului genetic, astfel încât să permită testarea COVID-19, în scopul limitării răspândirii virusului, considerând că testarea în condiții optime a populației este de o importanță vitală în aceste momente pentru a se preveni răspândirea noului coronavirus”, se mai arată în comunicatul trimis de AOAG.

Comment here