Ultima Ora

19:25 Turişti din Bucureşti, salvaţi după o intervenţie la care a participat şi primarul Adi Cîmpeanu

Jandarmii montani au salvat, duminică, după o intervenţie de 3 ore, un grup de turiști din București, blocați în zăpadă la granița dintre Gorj și Hunedoara.

Jandarmii montani au fost sesizaţi telefonic de către primarul comunei Runcu, Adi Cîmpeanu, care a fost anunţat că un autoturism a rămas înzăpezit în zona montană Valea Sohodolului, la limita dintre județele Gorj și Hunedoara.

„Jandarmii montani, împreună cu primarul comunei, șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență și un voluntar, au intervenit deplasându-se cu autoturisme de teren în zona indicată, iar după ce au troliat autoturismul, l-au deblocat de pe drumul înzăpezit. Intervenţia a durat aproximativ 3 ore, iar turiştii din Bucureşti au putut să-şi continue drumul, însă revenind pe traseul de pe care plecaseră. Recomandăm turiştilor înainte de a pleca la drum, să verifice hărţile rutiere şi aplicaţiile de pe dispozitivele electronice, pentru că nu toate rutele sunt accesibile circulaţiei rutiere în această perioadă. Mulţumim pentru implicare domnului primar şi voluntarilor pentru spritul civic dovedit, intervenind în comun cu jandarmii montani în sprijinul şi pentru siguranţa semenilor” a comunicat, duminică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj.

Comment here