Ultima Ora

19:24 A MURIT copilul de 4 ani intrat în comă după anestezia de la dentist

A murit, miercuri, la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Capitală, copilul de 4 ani care, după o anestezie generală efectuată la dentist, a intrat în comă și ulterior în moarte cerebrală, fiind ținut în viață doar de aparate.

Copilul a ajuns, luni seara, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, fiind transferat de la Pitești. A intrat în comă după ce, la dentist, i s-a făcut anestezie generală. La solicitarea Ministerului Sănătăţii, inspectorii DSP au început să facă verificări la clinica respectivă, pentru a vedea dacă s-au respectat protocoalele medicale. Ei au aflat că în respectiva clinică nu avea nimeni voie să facă anestezie totală, pentru că, din autorizaţia de funcţionare, nu reiese faptul că acel cabinet are o secţie de ATI. Inspectorii DSP au amendat clinica cu 20.000 de lei.

„S-a administrat o sedare intravenoasă, deci generală, pe care a administrat-o un medic de anestezie şi terapie intensivă, deci nu un stomatolog, a fost o echipă practic. Din experienţă vă spun că, dacă a fost o problemă, a fost o problemă legată de această anestezie generală”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti, dr. Dragoş Stanciu.

Poliţiştii au deschis și ei o anchetă în acest caz. Medicul anestezist Adrian Dinescu, cel care a făcut anestezia copilului de 4 ani, a spus că a respectat toate protocoalele medicale şi că a folosit o analgo-sedare, pe care a mai folosit-o în trecut de multe ori.

„Am o experienţă de peste 400 de copii care au efectuat anestezia în această formă, familia pacientului şi-a dat acordul pentru această clinică, lucrurile au decurs normal până la un moment dat. Am instituit resuscitarea cardiopulmonară rapidă şi pacientul a plecat din clinică stabilizat. Consider că în momentul în care am avut un astfel de incident şi o complicaţie am acţionat în parametrii profesionali” a declarat Dinescu.

Totodată, ministrul Sănătății a explicat, miercuri, că substanța cu care a fost anesteziat copilul se putea folosi „exclusiv” în spital.

„Este evident că anestezia generală nu se poate practica decât în condițiile prevăzute legal, nu poți administra medicamente în acest fel. Dar așteptăm concluziile. (…) Substanța se folosește exclusiv intra-spitalicesc, nu putem folosi într-un cabinet stomatologic fără sistem de monitorizare, fără toate circuitele substanțe de acest tip”, a spus Victor Costache

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here