Ultima Ora

19:23 Site- urile care propagă ştiri false vor fi DEZACTIVATE

Grupul de Comunicare Strategică, decizie, luni, privind propagarea de informații false prin intermediul mass-media și în mediul online, în cele 30 de zile în care a fost instituită, prin Decret prezidențial, starea de urgență pe întreg teritoriul României:

  • Analiza referitoare la publicațiile care difuzează în mod sistematic și deliberat informații false, ignorând apelul pentru o informare corectă și obiectivă, va fi realizată la nivelul Grupului de Comunicare Strategică.
  • Dispoziția referitoare la eventuala dezactivare a publicației online este emisă de Ministrul Afacerilor Interne (Marcel Vela), în baza analizei Grupului de Comunicare Strategică.
  • Dispoziția Ministrului Afacerilor Interne este implementată prin decizie a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (președinte – Sorin Grindeanu)
  • Această reglementare nu privește instituțiile de presă recunoscute la nivelul opiniei publice, a căror identitate este cunoscută și cu care autoritățile se află într-un raport de colaborare și dialog permanent.

Acest instrument privește combaterea acțiunilor de dezinformare a căror scop este de a induce panica, prin intermediul unor publicații fără identitate ori a unor publicații care în mod sistematic prezintă informații fără bază reală. Analiza se va realiza asupra fiecărui caz în parte și va fi în mod obligatoriu deschis un dialog prealabil cu reprezentanții publicației (dacă pot fi identificați) care ar putea face obiectul unei asemenea analize.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here